
Urządzenia i Akcesoria
Turecki płaski chleb
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
wody300 g
-
mleka plus dodatkowo 1-2 łyżki do posmarowania chleba170 g
-
drożdży świeżych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750650 g
-
soli plus dodatkowo jedna szczypta do posypania chleba2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżki do posmarowania ciasta i dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
żółtko1
-
ziarna sezamu, białego do posypania
-
ziarna sezamu, czarnego do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515 kcal /
2156 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
81 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
412 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska