
Urządzenia i Akcesoria
Turecki płaski chleb
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 g wody
-
170 g mleka plus dodatkowo 1-2 łyżki do posmarowania chleba
-
20 g drożdży świeżych
-
1 łyżeczka cukru
-
650 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowo jedna szczypta do posypania chleba
-
30 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki do posmarowania ciasta i dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 żółtko
-
ziarna sezamu, białego do posypania
-
ziarna sezamu, czarnego do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515 kcal /
2156 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
81 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
412 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Włoskie grissini
2 godz.
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min