![Ganache pistacjowy Ganache pistacjowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/746B2740-8686-4766-9E38-15D6C5AEE6FE/Derivates/290eba20-de6e-45a8-9943-396084546185.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta pistacjowa
- 20 g cukru
- 400 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
- 30 - 40 g oleju
Ganache pistacjowy
- 450 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 390 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ¼ łyżeczki soli
- 45 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 28641.9 kJ / 6841 kcal
- Białko
- 125 g
- Węglowodany
- 361 g
- Tłuszcz
- 560 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Paris-Brest
10h 40min
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 Std.
Frużelina tropikalna do tortów
10min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 Std. 50 Min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 Std. 10 Min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 Std. 40 Min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min