Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta pistacjowa
- 20 g cukru
- 400 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
- 30 - 40 g oleju
Ganache pistacjowy
- 450 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 390 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ¼ łyżeczki soli
- 45 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 28641.9 kJ / 6841 kcal
- Białko
- 125 g
- Węglowodany
- 361 g
- Tłuszcz
- 560 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache czekoladowy
3h 20min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 Min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6u.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48u.
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3h 20min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3óra
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72h
Krem pistacjowy do tortów
6u. 15min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11u. 30min