Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 350 g karkówki wieprzowej, chudej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonej
- 650 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
- 1 jajko
- 2 płaskie łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- olej, do posmarowania folii
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 594.5 kJ / 142 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 396.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z piersi indyka
2 Std.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 Std. 50 Min
Schab gotowany na parze
1 Std. 50 Min
Schab z Varomy
3h 40min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 Std. 25 Min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min