Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese
- 6 russet potatoes, unpeeled, washed well (approx. 6-8 oz ea.)
- 6 slices bacon, in pieces (½ in.)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp fresh ground black pepper
- 1 sprig fresh rosemary
- 25 oz water
Shallot Compote
- 6 oz shallots, halved
- 1 ½ oz unsalted butter
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ½ tsp hot paprika
- ¼ tsp fresh ground pepper
-
extra virgin olive oil, to brush
lub extra virgin olive oil, spray
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2038 kJ / 487 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 775 mg
Alternatywne przepisy
Stuffed Chicken and Glazed Potatoes
1 Std. 30 Min
Sous-vide Herbed Turkey with Roasted Red Pepper Sauce
5h
Colcannon with Sausages and Guinness Gravy
1 Std. 5 Min
Flour Tortilla
1j
Honey Mustard Orange Glazed Ham
2 Std.
Unsalted Butter
15 min
Caramelized Onion and Goat Cheese Tarts
1j
Cauliflower Cheese Bake
1h 25min
Baked Crab Dip
15 min
Cheesy Stuffed Meatloaf with Broccolini and Eggplant
1 Std. 5 Min
Tortellini in Tomato Cream Sauce
1j
Pork Gyros with Tzatziki
15 min