Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Escabeche
- 1000 g de paleta de cerdo, en una sola pieza (preferiblemente ojo de pato)
- 1 diente de ajo
- 5 g hoja de perejil fresco
- 50 g de mantequilla, en piezas
- ½ cditas hojuela de chile seco
- 30 g de salsa de soya
- 1 cditas de comino en polvo
- 20 g de azúcar morena
- 15 g de mostaza Dijon
- ½ cditas de pimienta negra molida
Parrilla
- 8 - 10 rebanada queso (véase Variación)
- 8 - 10 rebanada pan campesino
- mostaza para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1094.5 kJ / 261.6 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 341.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cacerola de pollo
30 min.
Schnitzel de cerdo katsu con ensalada verde
50min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1h 20min
Pilaf de arroz salvaje con agujas de cerdo TM6
1j 10 menit
Pollo al curry caribeño con piña y arroz dulce
2 godz. 50 min
Spezzatino de cordero
1j 45 menit
Entomatado de cerdo
1h
Camarones entomatados (Sonora) TM6
25 min.
Estofado de res TM6
4h
Boeuf burguignon
1j 10 menit
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1j 45 menit
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min