Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00
- 130 g di zucchero
- 75 g di acqua
- 40 g di olio di semi di arachidi
- 40 g di olio di riso
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
Crema pasticcera
- 500 g di bevanda vegetale
- 100 g di zucchero
- 80 g di amido di mais (maizena)
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
Terminare la preparazione
- frutti di bosco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1105.3 kJ / 264.2 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 82.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera (vegan)
15 min
Sticky toffee pudding
1h
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1h
New York cheesecake (2 persone)
6h 30min
Crostata fragole e timo (vegan)
2h
Torta gelato cocco e lamponi (vegan)
5h 30 min
Cheesecake (vegan)
2h 15min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1h 20min
Chiacchiere (vegan)
1h 15 min.
Torta mimosa (vegan)
2h
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40 min.
Croissant (vegan)
3h 50min