![Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b3658311f01ecb083d16e3b12e522fd8/Derivates/22bdf533fba23a76137994dfd40db4ad94db3419.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpea and Almond Hummus
- 80 g blanched almonds, toasted
- 270 - 300 g canned chickpeas (1 can), drained
- 20 g cold water
- 25 g freshly squeezed lemon juice
- 40 g tahini
- 1 garlic clove
- 1 pinch salt
Pink Crêpes
- 150 g cooked beetroot, cut in pieces
- 3 eggs
- 440 g almond milk
- 40 g oil
- 150 g spelt flour
- ½ tsp baking powder
- 50 g rocket salad leaves
- 2 tbsp sesame seeds, any colour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 402.7 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 251.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried lentils and steamed pumpkin
1 Std. 15 Min
Pea and ginger soup, Lemon salmon with broccoli
50 Min
Hibiscus and Raspberry Tart
2h 35min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Gluten-free Sacher Torte
3 Std. 20 Min
Paella with kidney beans
55min
Creamy pea soup
40 Min
Cauliflower and sweet potato salad with nuts
40 Min
Mediterranean pearl barley risotto
1 Std.
Spinach and tomato quiche
1 Std. 45 Min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 Min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 Min