![Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/588D9FE2-6783-46BF-8CFA-4138C14D1929/Derivates/6CAD1BD3-1DDC-4E33-91A2-52A27B9DF865.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Millet-stuffed cabbage rolls
-
250
g millet grains
lub 250 g bulgur - 1200 g water
- 6 - 12 savoy cabbage leaves (6 large leaves or 12 small leaves)
- 180 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 200 g mixed fresh mushrooms (e.g. button, wild, shiitake)
- 20 g butter
- 1 - 1 ½ tsp salt
- ½ - ¾ tsp ground black pepper
Sauce
- 30 g butter
- 80 g cream, min. 30% fat
- ½ - ¾ tsp salt
- ¼ - ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Beetroot potato patties with yoghurt dip
1 Std.
Tofu Balls
35 Min
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50 min
Vegetable harrira soup
45 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Spinach and tomato quiche
1 godz. 45 min
Puy Lentil Dip
45 Min
Aubergine Bhurta
30 Min
Broccoli Pizza Crust with Cheese
1 Std.
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 Std. 25 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min