![Salmon Tikka Dinner with Steamed Rice Salmon Tikka Dinner with Steamed Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/213C40E5-1B68-40BD-94A2-CBFF96AC45BD/Derivates/C8289917-F99C-4202-971B-DE167038F364.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water, for steaming
- 280 g basmati rice
- 1 tsp fine sea salt
- 280 g fine green beans, topped and tailed
- 1 tsp oil, for greasing
- 4 fresh salmon fillets, about 1.5 cm thick (500 g)
- 8 tsp tikka paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 59.8 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
Alternatywne przepisy
Classic Egg and Cress Sandwiches
35min
Prawn Curry
30min
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1ч. 5 мин.
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1u. 20min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20min
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Pasta al Arrabiata
30min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 Min