Wersje kompatybilne
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bacon lardons
- 80 g extra virgin olive oil
- 100 g dried cranberries
- 60 g pumpkin seeds
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1 lemon, thin peelings of skin and 25 g juice
-
20
g sherry vinegar
lub red wine vinegar - 40 g runny honey
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 g Brussels sprouts, trimmed, halved if large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1615.7 kJ / 386.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 676.5 mg
Alternatywne przepisy
Asian Chopped Salad
20 Min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10min
Hot Artichoke Dip
30min
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Beetroot Salad
10min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1h