
Urządzenia i Akcesoria
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 portions
Składniki
-
bacon lardons200 g
-
extra virgin olive oil80 g
-
dried cranberries100 g
-
pumpkin seeds60 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
lemon thin peelings of skin and 25 g juice1
-
sherry vinegar20 g
-
runny honey40 g
-
Dijon mustard1 Tbsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
Brussels sprouts trimmed, halved if large500 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
386.2 kcal /
1615.7 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
29.2 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
676.5 mg