
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier (Größe M)
- 1 EL Butter zum Einfetten
- 1 EL Semmelbrösel zum Ausstreuen
-
2 - 3
Feigen
lub 2 - 3 Pflaumen entsteint - 100 g Heidelbeeren, frisch
- 100 g Maroni, gegart, geschält halbiert
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 30 g Staubzucker
- 25 g Weizenmehl, griffig
- 250 g Sauerrahm
- 2 TL Vanillezucker
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Salz
- Zimt-Zucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 383 kcal / 1602 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 163 mg