![Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/86c01166ecfedb0b3120a248fb6d66cd/Derivates/11e0f5f8627cf533a4d5b736ed67cec5775380b1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier (Größe M)
- 1 EL Butter, zum Einfetten
- 1 EL Semmelbrösel, zum Ausstreuen
-
2 - 3
Feigen
lub 2 - 3 Pflaumen, entsteint - 100 g Heidelbeeren, frisch
- 100 g Maroni, gegart, geschält, halbiert
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 30 g Staubzucker
- 25 g Weizenmehl, griffig
- 250 g Sauerrahm
- 2 TL Vanillezucker
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Salz
- Zimt-Zucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1602 kJ / 383 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 163 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1 godz. 30 min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 Std.
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1ωρ. 5 λεπτ.
Erdnuss-Ecken
2 godz.
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 Min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1h 50min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 godz. 25 min
Rotkrautstrudel
1ωρ. 10 λεπτ.
Topfenschmarrn
50 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1ωρ. 15 λεπτ.
Dorsch-Curry
35 Min