Urządzenia i Akcesoria
Veganes Lebkuchen-Trifle mit Kirschen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Lebkuchen vegan, in Stücken150 g
-
Kirschen aus dem Glas, 8 EL Kirschensaft300 g
-
Cashewsahne, selbst gemacht (siehe Tipp)250 g
-
Sahnesteif vegan2 Päckchen
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Lebkuchengewürz¾ TL
-
Mandeln, gehobelt4 EL
-
Zimt, gemahlen zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1349 kJ /
322 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Espresso Martini
5 min
Aioli (ohne Ei)
10 min
Zwetschkenkuchen (vegan)
1 godz.
Kichererbsen Masala
45 min
Pudding des Grauens
1 godz. 25 min
Erdbeersauce
2 godz. 5 min
Veganes Pastatopping - Parmesan Alternative
10 min
Bunte Mohnschnecken
2 godz. 30 min
Schoko-Nuss-Pralinen
2 godz.
Nuss-Kokos-Schnitten (vegan)
1 godz. 15 min
Vanilletrüffel mit Tonkabohne
4 godz.
Vegane Chocolate Chip Cookies
40 min