Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, in Stücken (2 cm)
- 2 Knoblauchzehen
- 180 g Karotten, in Stücken (2 cm)
- 200 g Maroni, gegart, geschält, halbiert
- 150 g rote Linsen
- 2 TL Salz und 4-6 Prisen zum Marinieren und Abschmecken
- 10 g Steinpilze, getrocknet
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 400 g Wasser
- 250 g Champignons, frisch, in Scheiben (5 mm)
- 1 roter Paprika
- 4 - 6 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 4 EL Hanföl
- 3 EL Apfelessig
-
3 - 4
Zweiglein Majoran, frisch, Blättchen abgezupft
lub 1 TL Majoran, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 927 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotkrautsalat mit knusprigem Feta und Kräuterpesto
40 min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1h 5 min
Sommerhummus
35 min
Rotkrautstrudel
1h 10 min.
Karibisches Karfiol-Curry mit Süßkartoffeln
40 min
Walnuss-Spinat-Chutney
45 min
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 min
Mühlviertler Leinölerdäpfel
15 min
Maronicremesuppe (vegan)
45 min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 min
Linsenaufstrich
30 min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 min