Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
TM5 TM6

Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)

4.3 (60 ocen)

Składniki

  • 250 g Buchweizen
  • 125 g Hirse
  • 100 g Kartoffelstärke
  • 20 g Flohsamenschalen
  • 300 g Buttermilch
  • 150 g Wasser
  • 10 g frische Germ, zerbröselt
  • 10 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
    lub Kokosöl
  • 1 - 2 TL Brotgewürz
  • 1 - 2 TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
425 kJ / 102 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
3 g
Sód
146 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy