Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Buchweizen
- 125 g Hirse
- 100 g Kartoffelstärke
- 20 g Flohsamenschalen
- 300 g Buttermilch
- 150 g Wasser
- 10 g frische Germ, zerbröselt
-
10
g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
lub Kokosöl - 1 - 2 TL Brotgewürz
- 1 - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 425 kJ / 102 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 146 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20min
Radicchiosalat mit probiotischem Dressing
30 min
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45min
Veganer Feta
12 godz. 10 min
Schoko-Proteinriegel mit Orange und Zimt
4h 20min
Menü: Gemüsesuppe; Schnelle Marillenknödel
1 godz.
Buchweizennudeln (glutenfrei)
35 min
Linsenwraps (glutenfrei, vegan)
3u. 40min
Bratäpfel mit Himbeer-Kokossauce
30 min
High Protein Brot (glutenfrei)
9 godz. 30 min
Hirsenmehlbrot
1h 45min
Fruchtecken
1h 20min