
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sablé
- 65 g de sucre
- 200 g de farine de blé
- 170 g de beurre en morceaux
Le caramel salé
- 250 g de sucre
- 1030 g d'eau
- 100 g de beurre en morceaux
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 80 g de crème liquide 30-40% M.G.
- ¼ - ½ c. à café de sel
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 200 g de chocolat fondant en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 149 kcal / 624 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g