Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sablé
- 65 g de sucre
- 200 g de farine de blé
- 170 g de beurre, en morceaux
Le caramel salé
- 250 g de sucre
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 100 g de beurre, en morceaux
- 80 g de crème liquide 30-40% M.G.
- ¼ - ½ c. à café de sel
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 200 g de chocolat fondant, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Les gaufres de la foire
3 Std.
Tarte végane aux pommes avec crumble et meringue
1 Std. 45 Min
Tartelette au chocolat praliné
2 Std. 30 Min
Tarte au caramel à la crème vanillée
Brak ocen
Meringues fantômes
12sa 25 dk
Sauce béarnaise
20min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Sauce choron
20min
Crackers au fromage
2 Std. 30 Min
Cupcakes au chocolat avec glaçage à la vanille et à la noix de coco
Brak ocen
Cupcakes "cerveaux"
1 Std. 40 Min
Sauce soubise
Brak ocen