Crema di carote
TM6 TM5

Crema di carote

4.9 (70 ocen)

Składniki

  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
    lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 250 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm)
  • 1 rametto di rosmarino intero (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • semi misti q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
696 kJ / 166.3 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
21.1 g
Tłuszcz
8.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
4.8 g
Sód
125.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy