Crema di cavolo nero e cannellini

Crema di cavolo nero e cannellini

4.6 294 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di carota pelata e a pezzi
  • 150 g di cavolo nero pulito e a pezzi
  • 100 g di patate pelate e a pezzi
  • ½ cucchiaino di curcuma in polvere
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale
  • 250 g di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di robiola
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 254.3 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1076.3 kJ / 257.3 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...