Risotto porri e finocchi

Risotto porri e finocchi

4.6 121 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    40 g
  • di porri a rondelle
    200 g
  • di burro
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di finocchi le foglie esterne, tagliate a listarelle (0.5x3 cm )
    200 g
  • di acqua
    850 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    20 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 477.8 kcal / 1999.3 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 67.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 291.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...