![Pasta al pesto di cavolo nero Pasta al pesto di cavolo nero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8AB2FD5F-6843-420A-8516-6CF2ADA55FCC/Derivates/5B3C6F57-6E29-4ECC-891A-DEA37722C347.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di mandorle pelate
- 1 cucchiaino colmo di semi di sesamo
- 1 cucchiaino colmo di semi di girasole
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 2 cucchiaini di sale
- 100 g di olio di semi di girasole
- 80 g di cavolo nero, le foglie lavate
- 3 cubetti di ghiaccio
- 1600 g di acqua
- 320 g di pasta secca corta formato a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3293 kJ / 787 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35 min
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1h 35min
Carbonara vegetariana
30 min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50 dk
Hummus di barbabietole
25 min
Sedanini integrali al ragù di lenticchie rosse
1h
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40 min
Burger di cavolo nero
45 dk
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35 min
Pesto di prezzemolo
10min
Ragù di lenticchie
1j 15 menit