Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di mandorle pelate
- 1 cucchiaino colmo di semi di sesamo
- 1 cucchiaino colmo di semi di girasole
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 2 cucchiaini di sale
- 100 g di olio di semi di girasole
- 80 g di cavolo nero, le foglie lavate
- 3 cubetti di ghiaccio
- 1600 g di acqua
- 320 g di pasta secca corta formato a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3293 kJ / 787 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50 Min
Burger di cavolo nero
45 Min
Risotto porri e finocchi
40 Min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35p
Sformato vegetale
1óra
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35p
Menù: Falafel; Babaganoush; Malabi (Bimby Friend)
3h
Pesto alle foglie di carota
10p
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40min
Lasagnette di zucca e cavolo riccio
40 Min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1 godz. 15 min
Curry di ceci (vegan)
1óra