Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia

Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia

4.8 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Pasta
  • 200 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 120 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci freschi
  • burro q.b.
  • 500 g di ricotta fresca compatta, sgocciolata dal siero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Ragù di salsiccia
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di salsicce di maiale spellate e a pezzi (2-3 cm)
  • 5 g di vino bianco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 451.5 kcal / 1888.9 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 957.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...