Urządzenia i Akcesoria
Charlotte Russe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
-
gelatine leaves8
-
chilled water to soak
-
sponge fingers (approx. 250 g)24
Custard filling
-
eggs separated4
-
sugar175 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
milk250 g
-
pouring (whipping) cream500 g
Raspberry jelly
-
gelatine leaves1 ½
-
chilled water to soak
-
frozen raspberries100 g
-
water100 g
-
caster sugar50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
149.8 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
2187.1 kJ /
522.7 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
53.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Vanilla Mille-feuille with Caramel and Pecan Nuts
13 godz. 10 min
Homemade Sour Cream
16 godz. 30 min
Caramel and Vanilla Pie
3 godz.
Mixed berry pavlova stack
5 godz. 30 min
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle (Metric)
2 godz. 55 min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Salted caramel ice cream
14 godz.
Walnut cake with coffee frosting
1 godz. 10 min
Chocolate and chilli tart
25 godz.
Beer Bread with Whipped Marmite Butter
50 min
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Salted caramel sauce
40 min