![Charlotte Russe Charlotte Russe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45496c6ecc781101dd94e101734deb5b/Derivates/1689c02e1da1a48787aa8ccb987c1159d9ac8d90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gelatine leaves
- chilled water, to soak
- 24 sponge fingers (approx. 250 g)
Custard filling
- 4 eggs, separated
- 175 g sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 250 g milk
- 500 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 1 ½ gelatine leaves
- chilled water, to soak
- 100 g frozen raspberries
- 100 g water
- 50 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.1 kJ / 522.7 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 149.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milo® mousse
1ч. 5 мин.
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Waffle cones
35min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7u. 10min
Mini triple layer bundts
35min
Cranberry Bacon Stuffing
10min
Portuguese-style crème brûlée
25min
Grisons barley soup
1h 15 min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Duchess potatoes
1u. 10min
Swedish meatballs and mash
50 мин.