Charlotte Russe
TM6

Charlotte Russe

4.4 (16 ocen)

Składniki

  • 8 gelatine leaves
  • chilled water, to soak
  • 24 sponge fingers (approx. 250 g)

Custard filling

  • 4 eggs, separated
  • 175 g sugar
  • 2 tsp natural vanilla extract
  • 250 g milk
  • 500 g pouring (whipping) cream

Raspberry jelly

  • 1 ½ gelatine leaves
  • chilled water, to soak
  • 100 g frozen raspberries
  • 100 g water
  • 50 g caster sugar

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2187.1 kJ / 522.7 kcal
Białko
12.5 g
Węglowodany
53.1 g
Tłuszcz
29.6 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Błonnik
1.1 g
Sód
149.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy