Urządzenia i Akcesoria
Charlotte Russe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
-
gelatine leaves8
-
chilled water to soak
-
sponge fingers (approx. 250 g)24
Custard filling
-
eggs separated4
-
sugar175 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
milk250 g
-
pouring (whipping) cream500 g
Raspberry jelly
-
gelatine leaves1 ½
-
chilled water to soak
-
frozen raspberries100 g
-
water100 g
-
caster sugar50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
149.8 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
2187.1 kJ /
522.7 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
53.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Vanilla Puff Slice
7h 20min
Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream
2h
White chocolate and pistachio madeleines
4h 35min
Honey cake
49h 30min
Chevre (Matthew Kenney) Metric
22h 5min
Balinese Sous-Vide Duck Breast
Ninguna valoración
Caramel Éclairs
2h 25min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Crème Pâtissière
15min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min