Urządzenia i Akcesoria
Charlotte Russe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
-
gelatine leaves8
-
chilled water to soak
-
sponge fingers (approx. 250 g)24
Custard filling
-
eggs separated4
-
sugar175 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
milk250 g
-
pouring (whipping) cream500 g
Raspberry jelly
-
gelatine leaves1 ½
-
chilled water to soak
-
frozen raspberries100 g
-
water100 g
-
caster sugar50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
149.8 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
2187.1 kJ /
522.7 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
53.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
"Viennetta" Vanilla ice cream
8 godz. 50 min
Lemon glaze madeleines
24 godz. 30 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Vanilla Bean Syrup
30 min
Custard horns
1 godz. 45 min
Traditional French chocolate canelé
49 godz.
Deconstructed Strawberry Custard Tart
4 godz. 25 min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3 godz. 45 min
Creamy vanilla yoghurt
13 godz.
Vanilla Puff Slice
7 godz. 20 min
Chocolate miso eclairs
1 godz. 45 min
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min