Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gelatine leaves
- chilled water, to soak
- 24 sponge fingers (approx. 250 g)
Custard filling
- 4 eggs, separated
- 175 g sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 250 g milk
- 500 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 1 ½ gelatine leaves
- chilled water, to soak
- 100 g frozen raspberries
- 100 g water
- 50 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.1 kJ / 522.7 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 149.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
French Onion Soup (TM6)
1h
Croissants
16h
Black forest cake
5h
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Marbled meringue gateau
2 Std. 35 Min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 Std. 30 Min
Dip of all Dips (Thermodudes)
45 min
Sugar-free strawberry pistachio slice
50min
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 Std. 40 Min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 Std. 10 Min