Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Honey
- 250 g honey (see Tips)
Cake layers
- 100 g walnuts
- 120 g caster sugar
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 60 g pouring (whipping) cream
- 1 egg
- 530 g plain flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp cocoa powder
- 2 pinches sea salt
Rum
- 120 g water
- 30 g rum
Caramel icing
- 270 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 400 g tinned caramel (see Tips)
Assembley
- plain flour, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2260.2 kJ / 540.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 136 mg
Alternatywne przepisy
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Rainbow Choux Buns
1h 25min
Ruby and strawberry bonbons
1h 40min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Triple layer bundt cake
1h 30min
Scroll bundt cake
2 Std. 40 Min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min
Polish crêpes
3 Std. 35 Min
Pistachio and lemon curd cake
1 Std. 15 Min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Neapolitan pizza
1h 30min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min