Risotto zafferano e speck
TM6 TM5

Risotto zafferano e speck

4.7 (219 ocen)

Składniki

  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 70 g di vino bianco secco
  • 750 g di acqua calda (non bollente)
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
  • 1 bustina di zafferano
  • 20 g di burro
  • sale q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2227.5 kJ / 532.5 kcal
Białko
19.1 g
Węglowodany
67.7 g
Tłuszcz
22.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
1.1 g
Sód
509.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy