Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla in quarti
- 180 g di zucca, la polpa a dadini (2 cm)
- 100 g di salsiccia spellata e a pezzi (1-2 cm)
- 160 g di riso per risotto (Carnaroli 17 minuti circa)
- 350 g di acqua
-
½
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 30 g di burro
- 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2845 kJ / 680 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1111.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi
30 min
Risotto alla crema di spinaci
40min
Risotto zucchine e pancetta
35 min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40min
Risotto carciofi e speck
40min
Risotto con zucca e Taleggio (TM6)
50 min
Risotto zafferano e speck
35 min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35 min
Risotto funghi e scamorza
45min
Risotto radicchio e pancetta
40min
Risotto funghi e salsiccia
55 min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 min