Risotto zucca e salsiccia

Risotto zucca e salsiccia

4.6 657 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di cipolla in quarti
  • 180 g di zucca la polpa a dadini (2 cm)
  • 100 g di salsiccia spellata e a pezzi (1-2 cm)
  • 160 g di riso per risotto (Carnaroli 17 minuti circa)
  • 350 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 30 g di burro
  • 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1111.3 mg
Białko 17.7 g
Kalorie 2845 kJ / 680 kcal
Tłuszcz 39.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...