Risotto zucca e salsiccia
TM6

Risotto zucca e salsiccia

4.6 (545 ocen)

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di cipolla in quarti
  • 180 g di zucca, la polpa a dadini (2 cm)
  • 100 g di salsiccia spellata e a pezzi (1-2 cm)
  • 160 g di riso per risotto (Carnaroli 17 minuti circa)
  • 350 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 30 g di burro
  • 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2845 kJ / 680 kcal
Białko
17.7 g
Węglowodany
68.8 g
Tłuszcz
39.1 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Błonnik
1 g
Sód
1111.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy