![Risotto alla zucca Risotto alla zucca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f30f39313b7f75a2b5453f5cc6107e06/Derivates/cefc1b897bd715264c810c7119fd152bc47a86af.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 60 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 480 g di riso Carnaroli (cottura 16 minuti)
- 350 g di polpa di zucca a dadini (0,5 cm circa)
- 850 - 900 g di acqua
- 12 g di dado per brodo vegetale
- 50 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1888.7 kJ / 451.5 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 115.8 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1 godz.
Pesto di zucchine e basilico
20min
Risotto zafferano e speck
35 min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15 min
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Banane in crema di tapioca e cocco
1 godz.
Vellutata di patate e zucca
50 min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1 godz.
Risotto radicchio e pancetta
40 min
Besciamella
15 min
Risotto ricotta e spinaci
30 min
Purè di patate nature
55 dk