Risotto alla zucca

Risotto alla zucca

2.9 113 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 60 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso Carnaroli (cottura 16 minuti)
  • 350 g di polpa di zucca a dadini (0,5 cm circa)
  • 850 - 900 g di acqua
  • 12 g di dado per brodo vegetale
  • 50 g di burro a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 451.5 kcal / 1888.7 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 115.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...