Risotto alla zucca
TM6 TM5

Risotto alla zucca

3.1 (65 ocen)

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 60 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso Carnaroli (cottura 16 minuti)
  • 350 g di polpa di zucca a dadini (0,5 cm circa)
  • 850 - 900 g di acqua
  • 12 g di dado per brodo vegetale
  • 50 g di burro a pezzi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1888.7 kJ / 451.5 kcal
Białko
11.8 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
0.9 g
Sód
115.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy