Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g di cipolla a listarelle
- 350 g di asparagi verdi a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 80 g di vino bianco secco
- 720 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 1 dado per brodo vegetale
- 20 g di burro
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1745.5 kJ / 417.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1174.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30min
Risotto zucchine e menta
40 min.
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 min.
Risotto con zucca e Taleggio (TM6)
50 min.
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 min.
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35min
Risotto radicchio e pancetta
40 min.
Risotto ai carciofi
30min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto ai funghi porcini
35min
Risotto radicchio e salsiccia
35min