![Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f514160-9608-4c1b-9e16-b3137e1715fa/Derivates/9519d8e5-6137-48ba-a782-7d5ed250c504.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 4 garlic cloves
- 3 ½ oz shallots, halved
- 1 oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- ½ oz fresh parsley, leaves and tender stems
- 2 tbsp dried oregano
- 7 oz extra virgin olive oil
- 2 oz white wine vinegar
- 1 oz lemon juice
- 1 tsp dried chili flakes
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 2 pork tenderloins (approx. 16-17 oz ea.)
Warm Rice Salad and Pork Filet
- ½ oz fresh parsley, leaves only
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz pickled capers, drained
- 2 oz lemon juice
- 1 ½ tsp salt, divided
- 35 oz water
- 9 oz long-grain rice
- 14 oz zucchini, cut in small cubes
- 10 ½ oz carrots, cut in small cubes
- 1 red bell pepper, cut in small cubes
- 1 yellow bell pepper, cut in small cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3443 kJ / 822 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Creamed Spinach
30 Min
Caesar Salad
30 Min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 Min
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40 Min
Steak with Peppered Parmesan Sauce and Roquefort Potatoes
50 Min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 Min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Bourbon-Glazed Chicken Wings
50 Min
Chicken Mole Verde
1 Std. 5 Min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1 Std.
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 Min
Chipotle Caesar Salad
30 Min