![Pork Tenderloin with Cherry Sauce Pork Tenderloin with Cherry Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/14088339-A141-4282-B8F1-66AADB9A5C31/Derivates/2a368ffb-04a4-4b14-a9a8-6bbcd8b19aa8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 8 oz water
- 2 oz cherry jam
- 1 tsp balsamic vinegar
- ½ oz unsalted butter
- ½ tsp salt, divided
- ¼ tsp ground black pepper, divided
- 16 oz pork tenderloin
- 12 oz baby rainbow carrots, peeled, halved lengthwise
- 1 tbsp all-purpose flour
- fresh cherries, pitted, halved, to garnish
- chopped parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas
1 Std. 10 Min
Greek Stuffed Chicken
1h 35min
Mediterranean Chicken
35 min
Beefy Stuffed Peppers with Tomato Sauce
2 Std.
Shrimp Scampi
40 min
Apple and Fig Stuffed Pork Chops
50 min
Roasted Pork Loin (Betty)
1h 35min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 min
Maple and Mustard Salmon
20 min
Chili-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 Std. 10 Min