Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 6 oz vegetable oil
- 2 oz lemon juice
- 1 oz red wine vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
-
1
tsp honey
lub 1 tsp agave - ¾ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
Salad
- 18 oz Brussels sprouts, trimmed
- 1 fennel bulb, trimmed, cut into pieces that fit into feeder tube
- 2 oz red onion, cut into wedges
- 3 oz dried cranberries
- 3 oz sliced almonds
- 2 oz Parmesan cheese
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- ¼ bunch fresh parsley, leaves only
- lemon, cut into wedges to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2950.5 kJ / 705.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 57.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 741 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Quinoa
35 min
Lemon Orzo
40 min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Olive and Thyme Goat Cheese Dip
10min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1h 25min
Pea Pesto with Ricotta
10min
Lentil Salad
35 min
Creamy Broccoli Salad
10min