Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 6 oz vegetable oil
- 2 oz lemon juice
- 1 oz red wine vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
-
1
tsp honey
lub 1 tsp agave - ¾ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
Salad
- 18 oz Brussels sprouts, trimmed
- 1 fennel bulb, trimmed, cut into pieces that fit into feeder tube
- 2 oz red onion, cut into wedges
- 3 oz dried cranberries
- 3 oz sliced almonds
- 2 oz Parmesan cheese
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- ¼ bunch fresh parsley, leaves only
- lemon, cut into wedges to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2950.5 kJ / 705.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 57.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 741 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Slaw
15min
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Chicken Mole Verde
1h 5min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 min
Rainbow Mediterranean Couscous Salad
1h
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 min
Basic Quinoa
35 min
Green Goddess Salad
10min
Supergreen Granola
1h 10 min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20min