![Chicken with Bell Peppers in Beer Sauce Chicken with Bell Peppers in Beer Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/608B32E9-7010-49D0-BB4C-B92F75FA20D2/Derivates/ee1dbfb1acd26aebbc4b420054a686e8300635ac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz shallots, cut into pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- 12 oz red bell peppers, cut into pieces (½ in.)
- 12 oz yellow bell peppers, cut into pieces (½ in.)
- 2 oz all-purpose flour
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 32 oz chicken tenders, air-chilled
- 7 oz stout beer
- 1 oz honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1908 kJ / 456 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35min
Chicken Breasts Pizzaiola
55 dk
Cod with Citrus Butter
50min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Asparagus and Ham Rotelle
40min
Potatoes with Chorizo
1 godz. 25 min
Lemon Chicken with Spring Onions
35min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Paprika Chicken with Vegetables and Mashed Sweet Potatoes
50min
Turkey, Asparagus and Goat Cheese Penne
35min
Pork Pilaf
45min
Greek Style Pork Stew
50min