![Mint béarnaise Mint béarnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a269b1a2dfe41f3afb00004587de8a3f/Derivates/babd33af068e290e96196a58037467837b0d8673.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh mint, leaves and stalks
- 80 g eschalots
- 80 g white wine vinegar
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1628.5 kJ / 389.2 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 252.8 mg
Alternatywne przepisy
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Aperol® Spritz
10min
Dip of all Dips (Thermodudes)
45min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2h 15min
Chocolate lava pudding
40min
Virgin watermelon margarita
6 Std. 10 Min
Portuguese-style crème brûlée
25min
Grisons barley soup
1h 15min
Plum paste
1h
Mini fruit cakes
25 Std. 40 Min
Boulangère potatoes
1 Std. 40 Min