Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet shortcrust pastry
- 50 g white sugar
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg yolk
- 1 pinch salt
Filling
- 120 g blanched almonds
- 300 g feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)
- 120 g unsalted butter, softened
- 80 g caster sugar
- 2 tbsp plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 pinch salt
- 1 egg
- 1 - 2 tbsp flaked almonds
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2090.7 kJ / 497.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 74.3 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb crumble
45 dk
Feijoa celebration cake
1 Std. 30 Min
Pear and peach crumble
50 dk
Hot Cross Scones
30 min
Traditional Christmas cake
3h 15min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10 min.
Apple sponge pudding
1h 20min
Fruit scones
30 min
Spiced pumpkin mini loaves with cream cheese frosting
1h 20min
Afghan biscuits
25 min
Meringues
5sa
Caribbean carrot cake
2h 10min