Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sablés
- 115 g de sucre
- 200 g de beurre non salé, en morceaux, à température ambiante
- 370 g de farine tout usage, plus un supplément pour saupoudrer
- 1 œuf de gros calibre
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 pincée de sel
Crème au citron
- 115 g de sucre
- 70 g de jus de citron
- 2 œufs de gros calibre
- 2 jaunes d'œufs de gros calibre
- 85 g de beurre non salé, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 934.1 kJ / 223.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 28.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caviar d'aubergines (Zaalouk marocain)
50min
Fondant au chocolat
40min
Éplucheur Carottes rôties au thym et à la menthe
30min
Crème fouettée
10 Min
Sauce béchamel
15 Min
Galette des Rois à la noisette
3 godz. 40 min
Génoise
1 Std. 50 Min
Glace à la vanille
12h
Purée Parmentier nature
55 min
Sauce à pizza
35min
Antonio Bachour: Crème brûlée et fruits tropicaux (métrique)
3 godz. 40 min
Crème glacée à la mangue
2 Std. 20 Min