Wersje kompatybilne
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat (Métrique)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g d'huile végétale
- 270 g de sucre
- 3 œufs de gros calibre
- 60 g de cacao en poudre, Hershey's
- 140 g de farine tout usage
- ½ c. à thé de sel
- 1 c. à thé de poudre à pâte
- ¼ c. à thé de bicarbonate de soude
- 140 g de lait entier
Glaçage au chocolat
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
- 45 g de lait entier
- 225 g de chocolat noir, pépites ou morceaux (6 mm/¼ po)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 248 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits au chocolat
Brak ocen
Crème pâtissière
15min
Antonio Bachour: Biscuits en cœur, chocolat-framboise (métrique)
9 Std.
Génoise
1u. 50min
Génoise
1u. 50min
Brownies
50 min
Cookies tout chocolat
30 min
Antonio Bachour: Tartelettes au citron et basilic (métrique)
3h 45min
Guacamole (TM5/6 Metric)
5min
Pains briochés à la cannelle
3h 45min
Biscuits chocolatés au beurre
1h
Gâteau Aloha aux carottes
1h 20 min