Layer cake au chocolat et sauce caramel au beurre salé

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 parts

Składniki

Le gâteaux au chocolat
  • 60 g de beurre, salé ou non salé en morceaux, et un peu pour les moules
  • 250 g de sucre en poudre
  • 8 œufs
  • 170 g de farine de blé
  • 11 g de levure chimique
  • 80 g de poudre de cacao
  • 2 pincées de sel
La sauce caramel
  • 250 g de sucre en poudre
  • 200 g de crème liquide, 30-40% m.g.
  • 30 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 de beurre, salé ou non salé
La crème fouettée
  • 600 g de crème liquide, 30-40% m.g. type fleurette
  • de lait pour imbiber les gâteaux

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 2572.9 kcal / 10765 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 262.7 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 165.2 g
Sód 202.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...