
Urządzenia i Akcesoria
Spinat-Feta-Lasagne
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Gouda in Stücken150 g
-
Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Milch500 g
-
Mehl40 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Knoblauchzehen2
-
Öl20 g
-
Blattspinat, TK500 g
-
Feta in Stücken300 g
-
Schmand100 g
-
Cayenne-Pfeffer2 Prisen
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Cherry-Tomaten halbiert300 g
-
Lasagneplatten ungekocht9 - 12
-
Pinienkerne (opcjonalnie)30 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
554 kcal /
2318 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
1173 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mmmhh, cremig!
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy