Blumenkohl Tikka Masala
TM6

Blumenkohl Tikka Masala

4.7 ( 4.4K ocen )

Składniki

  • 1 Zwiebel halbiert
  • 3 Knoblauchzehen
  • 10 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
  • 20 g Olivenöl
  • 750 g Blumenkohl in kleinen Röschen (3 cm)
  • 100 g rote Linsen
  • 2 TL Garam Masala
  • ½ TL Kurkuma
  • ½ TL Chilipulver
  • 1 TL Salz
  • 1 EL Agavendicksaft
  • 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
  • 500 g passierte Tomaten
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 300 g Basmati-Reis
  • Wasser zum Kochen
  • 200 g Kokosmilch
  • 150 g Soja-Joghurtalternative natur (opcjonalnie)
  • Koriander zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
421 kcal / 1787 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
460 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy