Blumenkohl Tikka Masala

Blumenkohl Tikka Masala

4.7 4.6K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    3
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Blumenkohl in kleinen Röschen (3 cm)
    750 g
  • rote Linsen
    100 g
  • Garam Masala
    2 TL
  • Kurkuma
    ½ TL
  • Chilipulver
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Agavendicksaft
    1 EL
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    1 TL
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Basmati-Reis
    300 g
  • Wasser zum Kochen
  • Kokosmilch
    200 g
  • Soja-Joghurtalternative natur (opcjonalnie)
    150 g
  • Koriander zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 421 kcal / 1787 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 460 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...