Spargelsalat mit geschmorten Pilzen, Aprikosen und Kernen

Spargelsalat mit geschmorten Pilzen, Aprikosen und Kernen

3.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Senf
    10 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    2 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Kräuteressig
    30 g
  • Pflanzenöl
    90 g
  • Honig
    15 g
  • Wasser
    500 g
  • Spargel, weiß in schrägen Stücken (3 cm)
    400 g
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Butterschmalz geschmolzen, zum Bestreichen
    2 EL
  • Zucker
    3 Prisen
  • Austernpilze fein zerzupft
    80 g
  • Champignons in dünnen Scheiben
    80 g
  • Kräuterseitlinge in Würfeln (2 cm)
    80 g
  • Kerne, gemischt
    30 g
  • Aprikosen in dünnen Spalten
    150 g
    150 g Obst, in dünnen Spalten
  • Rucola
    125 g
  • Friseesalat nur der gelbe Teil, zerzupft
    150 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    5 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 470 kcal / 1966 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1306 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...