Kartoffel-Spinat-Gratin

Kartoffel-Spinat-Gratin

3.9 128 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln, vorwiegend festkochend in Scheiben (ca. 1-2 mm), siehe Tipp
    500 g
  • Rahmspinat, TK oder Würzspinat, TK, aufgetaut
    130 g
  • Feta grob zerbröselt
    100 g
  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Walnusshälften
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Sahne
    150 g
  • Wasser
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Muskat
    1 Prise
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht oder 0,5 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2249 mg
Białko 34 g
Kalorie 3939 kJ / 942 kcal
Tłuszcz 66 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...