Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Scheiben (ca. 1-2 mm), siehe Tipp
- 130 g Rahmspinat, TK, oder Würzspinat, TK, aufgetaut
- 100 g Feta, grob zerbröselt
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Walnusshälften
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Sahne
- 50 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, oder 0,5 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3939 kJ / 942 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 2249 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30 Min
Überbackenes Risotto
50 Min
Gnocchi mit grünem Spargel und Zitronenrahm
35 Min
Grüne Kokos-Pasta
20 min
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55 Min
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1h
Ravioli-Lasagne
1h
Nudelauflauf mit Blumenkohl und Scamorza
1h
Rahmgemüse mit Kartoffeln
55 Min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30 Min
Spinat-Frischkäse-Nudeln
45 Min
Spinat-Feta-Lasagne
1 Std. 15 Min