Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 100 g di latte
- 40 g di limoncello
- 60 g di vermouth, secco
- 20 g di burro morbido, a pezzi
- 250 g di farina manitoba
- 250 g di farina tipo 0
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 16 g di lievito in polvere per dolci
-
500
g di strutto
lub 500 g di olio di arachidi - zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 690 kJ / 164 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1sa 35 dk
Castagnole
1h 20min
Torta della nonna
1h 30min
Pasta frolla
1sa 10 dk
Castagnole ripiene
14 Std.
Torta rovesciata all'ananas
1 godz.
Crostata alle mele cotogne
1h 30min
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min
Maritozzi
11h
Graffe di Carnevale
4h
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Zuppa inglese
6h