![Fiocchi di neve Fiocchi di neve](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69915ccd-db9c-48a2-b7e9-705664a963b3/Derivates/6d56f4ad-ff59-4f20-a365-6f1d698ba603.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 30 g di burro a tocchetti
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Crema di latte e ricotta
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 110 g di zucchero
- 200 g di latte intero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di miele
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 150 g di ricotta vaccina, sgocciolata dal siero
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli sugna e pepe
4h
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Babà napoletano
3h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Struffoli
1h
Pastiera napoletana
15 Std.
Panini napoletani
5u. 20min