Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 30 g di burro a tocchetti
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Crema di latte e ricotta
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 110 g di zucchero
- 200 g di latte intero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di miele
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 150 g di ricotta vaccina, sgocciolata dal siero
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastiera
15 godz.
Taralli sugna e pepe
4 Std.
Pasticciotti leccesi
1sa 15 dk
Pasta Choux
2 Std.
Babà napoletano
2 godz. 45 min
Cupolette al limone
9h
Parigina TM6
5 godz. 30 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1sa 20 dk
Graffe di Carnevale
4 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Torta Babà napoletana
8h