Urządzenia i Akcesoria
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
65 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ łyżeczki soli
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
Kotlety po kijowsku
-
350 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
woda do zwilżenia dłoni
-
olej do smażenia
-
bułka tarta do panierowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
738.3 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
1342.4 kJ /
320.9 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 godz. 10 min
Kotlety pożarskie
40 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.