Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)

Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)

4.7 126 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Masło ziołowo-czosnkowe
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 65 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
    ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
Kotlety po kijowsku
  • 350 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 20 g bułki tartej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • woda do zwilżenia dłoni
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 738.3 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 1342.4 kJ / 320.9 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...