Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 courgette (petit taille)
- 200 g de carottes
- 400 g d'eau
La sauce au curry
- 70 g d'oignon
- 15 g d'huile
- 20 g de pâte de curry rouge
- 200 g de lait de coco
- 10 g de fécule de maïs
- 2 pincées de sel
- 1 pincée de poivre blanc moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 505 kJ / 120.7 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 99.8 mg
Alternatywne przepisy
Carottes Vichy
35min
Terrine courgettes, ricotta et bacon
50min
Pesto de courgette, pâtes et poisson vapeur
35min
Crumble légumes d'été et sauce au fromage frais
50min
Curry de légumes (chou-fleur, courge, patate douce et panais)
1 godz. 5 min
ATELIER menu 1
1 Std.
Galette de ratatouille
1 Std. 30 Min
Tartine à la feta, aux tomates confites et courgettes rôties
30min
Saumon et légumes à la vapeur avec riz jaune et raisins secs
40min
Plateau de douceurs salées pour maman
30min
Miniclafoutis de légumes
45min
Couscous aux légumes
40min