Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes non émondées
- 250 g de pistaches, non salées
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 4 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 250 g de miel
- 80 g d'eau
- 1 citron jaune, zeste et jus
- 100 g de beurre fondu
- 250 g de pâte filo (ou phyllo), coupée en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1111 kJ / 267 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2h 30 min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1 godz. 5 min
Baklava doré
25 godz. 25 min
Café à l'amande
25 min
Sayadieh (riz épicé au poisson)
50min
Ravioles aux champignons et aux châtaignes
1h 15 min
Omelette aux blancs d’œufs
20 min
Minifocaccias noires fantaisies
2h 15min
Croque-Monsieur portugais (francesinha)
1h
Merveilleux tout choco
2h 5min