Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes non émondées
- 250 g de pistaches, non salées
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 4 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 250 g de miel
- 80 g d'eau
- 1 citron jaune, zeste et jus
- 100 g de beurre fondu
- 250 g de pâte filo (ou phyllo), coupée en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1111 kJ / 267 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Jus de fruits de la Passion
10min
Cheesecake à la fraise
13h 45min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Eclairs à la pistache
4h 30min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13h 10min
Cookies américains
30 min
Gâteau moelleux au citron
1h
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2h 30min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Cheesecake aux speculoos
1h