Baklavas aux amandes et aux pistaches

Baklavas aux amandes et aux pistaches

4.7 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
20 pièces

Składniki

  • 250 g d'amandes non émondées
  • 250 g de pistaches, non salées
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 4 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 250 g de miel
  • 80 g d'eau
  • 1 citron jaune zeste et jus
  • 100 g de beurre fondu
  • 250 g de pâte filo (ou phyllo) coupée en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 267 kcal / 1111 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...