Rote Paprika-Sauce (Ajvar)
TM6 TM5

Rote Paprika-Sauce (Ajvar)

4.3 (36 ocen)

Składniki

  • 1000 g rote Paprika, in Stücken
  • 150 g Zucker
  • 70 g Öl
  • ½ TL Chilipulver
  • 2 TL Salz
  • 50 g Tomatenmark
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 3 Knoblauchzehen
  • 70 g Weißweinessig

Wartości odżywcze
na 1 Glas
Kalorie
1608 kJ / 384 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
5.6 g
Sód
1197 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy