Urządzenia i Akcesoria
Rote Paprika-Sauce (Ajvar)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
rote Paprika in Stücken1000 g
-
Zucker150 g
-
Öl70 g
-
Chilipulver½ TL
-
Salz2 TL
-
Tomatenmark50 g
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Knoblauchzehen3
-
Weißweinessig70 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Sód
1197 mg
Białko
3 g
Kalorie
1608 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Made by me
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Magic-Dust-Marinade
10 min
Wildgewürz
10 min
Fermentations-Sud für Gemüse
120 godz.
Peperoni-Apfel-Konfitüre
45 min
Pilz-Puder
5 min
Sweet Chilli Sauce
40 min
Basis-Gewürz
5 min
Eingelegte Gurkenscheiben
2 godz.
Birnenmus mit Ingwer und Vanille
1 godz. 25 min
Röstpaprikasauce auf Vorrat
50 min
Ajvar
1 godz.
Gurken-Relish
1 godz. 30 min