Rote Paprika-Sauce (Ajvar)

Rote Paprika-Sauce (Ajvar)

4.3 42 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • rote Paprika in Stücken
    1000 g
  • Zucker
    150 g
  • Öl
    70 g
  • Chilipulver
    ½ TL
  • Salz
    2 TL
  • Tomatenmark
    50 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Knoblauchzehen
    3
  • Weißweinessig
    70 g

Wartości odżywcze na 1 Glas

Kalorie 384 kcal / 1608 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1197 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...