Urządzenia i Akcesoria
Rote Paprika-Sauce (Ajvar)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
rote Paprika in Stücken1000 g
-
Zucker150 g
-
Öl70 g
-
Chilipulver½ TL
-
Salz2 TL
-
Tomatenmark50 g
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Knoblauchzehen3
-
Weißweinessig70 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Sód
1197 mg
Białko
3 g
Kalorie
1608 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Made by me
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rotkohl-Gewürzmischung
5 min
Frische Tomatensuppe
30 min
Erdnuss-Curry-Dip
10 min
Kraut mit Karotten fermentiert (mit Gemüsestyler)
168 godz. 30 min
Peperoni-Apfel-Konfitüre
45 min
Sweet Chilli Sauce
40 min
Sieben-Gewürze-Pulver
5 min
Joghurt-Frischkäse
18 godz. 30 min
Currypulver
10 min
Napa Kimchi
15 godz.
Ajvar
1 godz.
Sambal - indonesische Würzpaste "hot"
1 godz.