Dill-Essig-Gurken

Dill-Essig-Gurken

4.3 29 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 336 godz.
5 Gläser

Składniki

  • Einlegegurken
    1400 g
  • Salz
    6 TL
  • Wasser und mehr zum Angießen
    120 g
  • Balsamico, hell
    700 g
  • Honig
    100 g
  • Zucker
    200 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Knoblauchzehen in dünnen Scheiben
    5
  • Dill grob gehackt
    1 Bund
  • frische Meerrettichwurzel in feinen Scheiben
    50 g
  • Senfkörner, braun (ca. 25 g)
    5 geh. TL
  • Pfefferkörner, schwarz (ca. 25 g)
    5 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Glas

Sód 2360 mg
Białko 6 g
Kalorie 1883 kJ / 450 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...