Urządzenia i Akcesoria
Dill-Essig-Gurken
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 336 godz.
5 Gläser
Składniki
-
Einlegegurken1400 g
-
Salz6 TL
-
Wasser und mehr zum Angießen120 g
-
Balsamico, hell700 g
-
Honig100 g
-
Zucker200 g
-
Zitronensaft30 g
-
Knoblauchzehen in dünnen Scheiben5
-
Dill grob gehackt1 Bund
-
frische Meerrettichwurzel in feinen Scheiben50 g
-
Senfkörner, braun (ca. 25 g)5 geh. TL
-
Pfefferkörner, schwarz (ca. 25 g)5 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Sód
2360 mg
Białko
6 g
Kalorie
1883 kJ /
450 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tomaten-Ketchup
40 Min
Gepickelter Kürbis
1 Std. 35 Min
Johannisbeer-Ketchup
1 Std. 30 Min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 Std.
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 Std. 30 Min
Eingelegte Gurkensticks
10 Std.
Eingelegte Gewürzgurken
10 Std.
Ketchup aus frischen Tomaten
1 Std. 20 Min
Steinpilzpulver
5 Min
Eingelegte Honiggurken
10 Std. 15 Min
Zucchini-Ketchup
1 Std.
Gurken-Relish
1 Std. 30 Min