Wersje kompatybilne
Patatas rellenas con butifarra, verduras y queso provolone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de agua
- 4 patatas medianas
- 150 g de queso provolone
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 diente de ajo
- 50 g de cebolleta
- 50 g de tomates cherry
- 200 g de butifarra blanca fresca (sin piel y desmenuzada)
- 20 g de tomates secos (cortados en tiras)
- 50 g de champiñones frescos (cortados en trozos)
- 50 g de hojas de acelgas en juliana
- 1 pellizco de romero seco desmenuzado
- 1 pellizco de tomillo seco
- 1 pellizco de orégano seco
- 30 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 989 kJ / 237 kcal
- Białko
- 10.83 g
- Węglowodany
- 14.08 g
- Tłuszcz
- 15.21 g
- Błonnik
- 1.69 g
Alternatywne przepisy
Tortilla de alcachofas
30 min
Patatas rellenas de gambas
1h
Salteado de butifarra y champiñones
30 min
Xató
15 menit
Albóndigas con sepia
1h 20min
Huevos nube
20 min
Esqueixada de bacalao
15 menit
Huevos rellenos de carne
40 min
Brazo de patata
45 min
Galets rellenos de boloñesa
3h
Ternera con setas al brandy
45 min
Coca de recapte (Cataluña)
1 Std. 15 Min