Wersje kompatybilne
Patatas rellenas con butifarra, verduras y queso provolone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de agua
- 4 patatas medianas
- 150 g de queso provolone
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 diente de ajo
- 50 g de cebolleta
- 50 g de tomates cherry
- 200 g de butifarra blanca fresca (sin piel y desmenuzada)
- 20 g de tomates secos (cortados en tiras)
- 50 g de champiñones frescos (cortados en trozos)
- 50 g de hojas de acelgas en juliana
- 1 pellizco de romero seco desmenuzado
- 1 pellizco de tomillo seco
- 1 pellizco de orégano seco
- 30 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 989 kJ / 237 kcal
- Białko
- 10.83 g
- Węglowodany
- 14.08 g
- Tłuszcz
- 15.21 g
- Błonnik
- 1.69 g
Alternatywne przepisy
Galets rellenos de boloñesa
3 Std.
Patatas nuevas Hasselback
1 Std. 5 Min
Brazo de patata
45 Min
Salteado de butifarra y champiñones
30 Min
Huevos rellenos de carne
40min
Patatas rellenas de gambas
1h
Tortilla de alcachofas
30 Min
Coca de recapte (Cataluña)
1 godz. 15 min
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Patatas rellenas de carne con cebolla caramelizada
1h
Ternera con setas al brandy
45 Min
Canelones
13h 30min