Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gambones crudos enteros
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 8 - 10 hojas de canónigos
- 2 tomates cherry en cuartos
- 2 kumquats en rodajas de 1 mm
- 30 g de azúcar
- 10 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharada de vinagre de jerez
- zumo de lima para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1342 kJ / 320 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 106.6 mg
Alternatywne przepisy
Licor de frutos rojos (Beerenlikör)
25 min
Chutney de higos y bastones de ibérico
1ωρ. 30 λεπτ.
Carpaccio de vieiras con aceite a la vainilla
1h 10 min
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
50 Min
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1h 10 min
Vasitos de salmón, gambas, aguacate y queso fresco
10min
Chupitos de emulsión de escalivada con cocochas
50 Min
Coronel
5 Min
Crema tibia de espárragos con berberechos
5 Min
Brocheta crujiente de gambón con salsa de mango
30 min
Sorbete de mojito
5 Min
Emulsión de patata con pulpo
50 Min