Tacos de bacalao a la provenzal con salsa tártara

Tacos de bacalao a la provenzal con salsa tártara

3.9 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

Salsa tártara
  • 250 g de aceite de oliva
  • 1 huevo duro
  • 10 g de alcaparras
  • 10 g de pepinillos en vinagre
  • 10 g de cebollitas en vinagre
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 1 - 2 pellizcos de sal
Bacalao
  • 1000 g de lomos de bacalao desalado (en trozos de aprox. 5x5 cm)
  • 100 g de harina de trigo
  • 100 g de pan rallado
  • 1 cucharada de hierbas provenzales secas
  • 2 huevos batidos
  • 300 - 400 g de aceite para freír

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 525 kcal / 2196 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...