Wersje kompatybilne
Tacos de bacalao a la provenzal con salsa tártara
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa tártara
- 250 g de aceite de oliva
- 1 huevo duro
- 10 g de alcaparras
- 10 g de pepinillos en vinagre
- 10 g de cebollitas en vinagre
- 1 huevo
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 - 2 pellizcos de sal
Bacalao
- 1000 g de lomos de bacalao desalado (en trozos de aprox. 5x5 cm)
- 100 g de harina de trigo
- 100 g de pan rallado
- 1 cucharada de hierbas provenzales secas
- 2 huevos batidos
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2196 kJ / 525 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa bearnesa
15 Min
Aliño con vinagre balsámico
10 Min
Huevos poché con beicon y piquillos
35min
Bacalao con salsa tártara (HESTAN CUE)
20 Min
Carpaccio de ternera con salsa de piñones
5 Min
Chips con puerro y gambas
25 Min
Ensalada César
20 Min
Tosta de caponata de manzana con sardinillas
45min
Vinagreta de mostaza y eneldo
5 Min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20 Min
Velouté de carabineros con vino Manzanilla
1 Std.
Cocochas y rúcula en tempura con salsa de piquillos
45min