Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 - 80 g de chocolate praliné
- 30 g de almendras enteras con piel
- 200 g de pasta de almendras en trozos
- 100 g de azúcar
- 1 sobre de azúcar vainillado (aprox. 2 cucharaditas)
-
20
g de licor de naranja (tipo Cointreau®)
lub 20 g de zumo de naranja - 300 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 545 kJ / 130 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 5.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombones Navideños
1h
Barritas de avena y chocolate
45 min
Turrón de chocolate y pistachos
1h
Tarta gijonesa
4小时
Galletas de almendra con pepitas de chocolate
40min
Bombones con licor de almendras
1h 15min
Turrón de coco
35min
Chocolatada de leche de almendras
Brak ocen
Bombones de chocolate
30 min
Almendra caramelizada
10 min
Torta de chocolate y nuez
30 min
Budín de almendras
50 min